Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Βραβείο Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας για την Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους

Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας η συνεργασία της με αυτό το τόσο σημαντικό και ιδιαίτερο Φεστιβάλ και η απονομή, για πρώτη φορά φέτος, Βραβείου στην Kαλύτερη Tαινία Mυθοπλασίας Mεγάλου Mήκους.
Το αφοσιωμένο και δημιουργικό ανθρώπινο δυναμικό του Φεστιβάλ, η ενεργητική συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών και νέων, η συμβολή εκπαιδευτικών, η επιλογή ταινιών που ξεχωρίζουν για τη θεματική και καλλιτεχνική τους αξία, τα ειδικά αφιερώματα, οι παράλληλες εκδηλώσεις, τα κινηματογραφικά εργαστήρια και ιδιαίτερα η Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας  Camera Zizanio, οδηγούν το Φεστιβάλ χρόνο με το χρόνο σε όλο και υψηλότερα επίπεδα, διευρύνοντας την ακτινοβολία του τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Αναμφισβήτητα, η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη θεσμοθέτηση και την ουσιαστική στήριξή του.
Σχετικά με τις φετινές διαγωνιζόμενες ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, θα θέλαμε να επισημάνουμε το υψηλό επίπεδο,  την πολύπλευρη θεματική και την αφηγηματική και κινηματογραφική  αρτιότητά τους.
Η Κριτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας απονέμει το Βραβείο  Kαλύτερης Tαινίας Mυθοπλασίας Mεγάλου Mήκους στην ταινία Το παιδί «Ζιγκ-Ζαγκ» του Vincent Bal, για την πρωτοτυπία στην αφηγηματική γραφή και στο  κινηματογραφικό λεκτικό της, την επιδέξια σύζευξη φαντασίας και πραγματικότητας, το χιούμορ, τη φρεσκάδα και την ανάδειξη της αλήθειας και της αγάπης στις ανθρώπινες  και ιδιαίτερα στις οικογενειακές σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου