Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η ταινία «Ημερολόγια Αμνησίας» της Στέλλας Θεοδωράκη, θα είναι διαθέσιμη (σε DCP, BLU RAY & DVD) για τις Κινηματογραφικές Λέσχες από τον Ιανουάριο.

Η υποδοχή της ταινίας από τους Έλληνες κριτικούς:


«Η μνήμη και η λειτουργία της απασχολούν σταθερά τη σκηνοθέτιδα και όλο το υλικό έχει μια εξομολογητική αγνότητα, μια αδιαμφισβήτητη ειλικρίνεια που το κάνει συγκινητικό».
Χρήστος Μήτσης, Αθηνόραμα

«…Τα Ημερολόγια Αμνησίας της Στέλλας Θεοδωράκη - εδώ στην καλύτερη στιγμή της ιδιαίτερης φιλμογραφίας της - το αποδεικνύουν, καθώς η φαινομενική τους πειραματική φόρμα υπάρχει μόνο για να υπηρετήσει μια διαδρομή, που με υλικό θραύσματα μνήμης από το παρελθόν και στιγμές μέσα στο χρόνο από το παρόν, ξεκινάει από κάτι απόλυτα προσωπικό για να καταλήξει αναπάντεχα σε κάτι αφορά και τον θεατή του. Άμεσα, βαθιά, σχεδόν... προσωπικά».
(***1/2). Μανώλης Κρανάκης.

Αποσπάσματα από σούπερ 8 ταινιάκια που έχει γυρίσει στο παρελθόν, ματιές στην τωρινή ζωή της και σκέψεις για όλα αυτά που πέρασαν, για όσα θυμάται, έχει ξεχάσει και ξανα-βιώνει. Γνήσια, άκρως θαρραλέα, συγκινητική, τόσο προσωπική που ξεπερνά το προσωπικό, παιχνιδιάρικη, πειραματική, με εξαιρετικό κείμενο, αβίαστο και αφοπλιστικό.

«Xρόνια τώρα ήθελα να δω μια ταινία που να μοιάζει, έστω και λίγο, στο «Δίχως ήλιο», το αριστουργηματικό video diary του Κρις Μαρκέρ και να που τη βρήκα στην Ελλάδα το 2012. Η Στέλλα Θεοδωράκη στέλνει ένα κινηματογραφικό γράμμα στον φίλο της Πίτερ που περιέχει αποσπάσματα από σούπερ 8 ταινιάκια που έχει γυρίσει στο παρελθόν, ματιές στην τωρινή ζωή της και σκέψεις για όλα αυτά που πέρασαν, για όσα θυμάται, έχει ξεχάσει και ξανα-βιώνει. Γνήσια, άκρως θαρραλέα, συγκινητική, τόσο προσωπική που ξεπερνά το προσωπικό, παιχνιδιάρικη, πειραματική, με εξαιρετικό κείμενο, αβίαστο και αφοπλιστικό».
( ****) Έλενα Χρηστοπούλου, Πρώτο Θέμα

«Και η εκ πρώτης όψεως πειραματική φόρμα του video diary μεταμορφώνεται στη γλυκόπικρη αφήγηση ενός φίλου, στη μελαγχολική οικειότητα ενός ήχου που θα μπορούσε να είναι η δική σου, εσωτερική φωνή».
(***1/2) Γιώργος Κρασσακόπουλος, Athens Voice

«...αλλά αυτό το κολάζ από πανέμορφες εικόνες χαράς και θλίψης είναι ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό κινηματογραφικά για τη σημερινή Ελλάδα. Και ταυτόχρονα, μια ταινία που εμπνέει ένα αίσθημα ομαδικότητας και στοργής. Γιατί, μπορεί να το ξεχνάμε συχνά σήμερα, αλλά, ναι, είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι με τότε».
Λήδα Γαλανού Εφημερίδα των Συντακτών (***1/2)



Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ:


Μπορείτε να δείτε το video clip από το soundtrack της ταινίας εδώ: http://vimeo.com/chrisdeligiannis/trains



Πληροφορίες:

Sofia Angelidou
Tel./Fax: +30 210 9332492
Mob.: +30 6947 639724
Films Distribution - Programming - Consulting

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου